Sunday, 17 April 2011

potrait painting

minat melukis sejak kecil lagi membuatkan aku sangat mencintai seni...emmm musim cuti ini aku akan cuba memenuhi permintaan kawan2 aku yang dah lama sebenarnya nak tempah potrait painting,,,tapi sbb x ckup masa aku terpaksa hold dulu...well, sekarang aku nak penuhi masa2 terluang ni dengan melukis semula...kepada kawan2 yang still menyokong aku, aku nak ucapkan terima kasih byk2...dan kalau nak buat tempahan pun boleh juga...

Saturday, 16 April 2011

coretan buat tersayang

suatu hari pasti anak2 ibu akan bertanya tentang sesuatu yang sukar...dah lama ibu fikirkan jawapan yang sesuai tapi tetap tak dapat...ibu harap Iman dan Khadeja faham...tolonglah jangan ada yang merajuk jangan ada yang membentak kerana semuanya telah tertulis...

Iman, ibu nak iman tahu yang ibu sayang sangat kat iman...dan ada sesuatu yang ibu nak Iman terima dalam hidup Iman...Kalau Iman dah tahu kelak Iman janji ngan ibu yang Iman tak kan sesekali berpisah dengan adik...

Khadeja...ibu nak khadeja membesar sama mcm kanak2 lain walaupun tanpa papa disisi...ibu pun nak khadeja sama2 cuba memahami situasi kita...dan walau apa pun terjadi kelak ibu nak khadeja hormat abang walau apa pun....cuma itu yang ibu pinta...ibu sayang anak2 ibu sngat2...

ibu nak tgok sgt anak2 ibu membesar depan mata ibu...tapi ibu x mampu buat masa ni...sabarlah ini semua untuk masa hadapan kita bertiga....
"kalau kita sabar...kalau kita tahan...dihujungnya pasti ada manis" (harris haiqqal 26/03/11)

25 april 2011 - semalam ibu call kampung...sembang ngan mama...banyak topik..seronok bila tahu anak2 ibu sihat n happy..then bila ibu tanya abang buat apa abang jawab main mainan...ibu tanya lagi bila nak baca buku dan menulis abang jawab esok...(???...pandai ek) bila ibu cakap u must promise akan baca buku and menulis esok ok...abang jawab OK...babai (ha tgu la bila ibu balek play no more ok!)...mentang2 ibu duk jauh banyak main pulak...after that ibu sambung siapkan potrait adik...nanti ibu akan lukis potrait abang pula...and potrait kita bertiga...ok


salam pertama

assalamualaikum...
salam kepada semua...aku menulis blog ini kerana ada rasa rindu yang amat sangat kpd anak2...blog ini akan menceritakan sedikit sebanyak siapa aku...dan ada secebis rahsia untuk Iman Mateen Ben Nik Mohd Aminuddin...disebalik namanya...

Ibu tak tahu sekuat mana kita bertiga akan harungi kehidupan ini...cuma dalam hati ibu, ibu akan buat yang terbaik untuk cahaya hati ibu.